Airco of Warmtepomp inbedrijfstelling

Heerlijkverwarmen.nl helpt u graag met het inbedrijfstellen van uw airconditioning of warmtepomp 

Particuliere inbedrijfstelling airconditioning

Uw eigen gemonteerde airco laten in bedrijf stellen door een erkend F-gassen monteur werkzaam voor een BRL-100 gecertificeerd bedrijf. 

Bij oplevering krijgt u een inbedrijfstelling rapportage bij uw installatie en komt er een kenplaat op uw buitenunit, dit is wettelijk verplicht en is nodig voor uw garantie dekking. 

 

Zakelijke inbedrijfstelling airconditioning of warmtepomp.

Bent u een installatiebedrijf of loodgietersbedrijf en houd u zich veel bezig met Warmtepompen en Airconditioning of bent u van plan deze ook te gaan monteren maar heeft u iemand nodig om uw split airco of warmtepomp in bedrijf te stellen? Vul dan het contactformulier in en wij nemen spoedig contact met u op. 

 


Aanvraagformulier inbedrijfstelling 

Wat wordt er tijdens de inbedrijfstelling uitgevoerd.

Wanneer u zelf de airconditioning heeft geïnstalleerd dienen de koelleidingen van de binnen naar de buitenunit van het aircosysteem gevacumeerd te worden om niet condenseerbare gassen te verwijderen. Zo voorkomt u schade aan de airco en blijft de levensduur van de compressor in de buitenunit behouden. daarnaast voeren wij een drukbeproeving uit , op deze manier kunnen we bepalen of er geen lekkage van het koudemiddel optreedt bij de aansluitpunten van de koelleidingen tijdens de hoge en lage drukverschillen tijdens het koelen of verwarmen.  Als laatste voeren we een Lekdetectie test uit met een digitale meter die alleen koudemiddel detecteert.

 

Inbegrepen bij inbedrijfstelling:

  • Uitvoeren van lektest, drukbeproeving en vacuümmeren wij u leidingen.
  • Testen van de installatie.
  • Aanleveren van een inbedrijfstelling rapportage conform BRL-100
  • Voorzien uw buitenunit van de benodigde kenplaat 

Niet inbegrepen maar wel mogelijk indien gewenst: 

  • Inkorten van de koelleidingen en aansluiten op de buitenunit.
  • Elektra aanleggen en aansluiten (extra groep incl. schakelautomaat)

In verband met de nieuwe F‐gassenverordening (EU) 517/2014 zoals van toepassing vanaf 1 januari 2015, stellen wij u hierbij op de hoogte van de verplichting dat alle koudemiddelhoudende toestellen alleen door een erkend installateur in overeenstemming met artikel 10 van Verordening (EU) 517/2014.

 

Certificering BRL100/200 F-gassen 

Heerlijkverwarmen.nl is in het bezit van een F-gassen BRL100 bedrijfscertificering daarnaast zijn alle monteurs die service of onderhoud uitvoeren aan uw airco of warmtepomp uitvoeren ook persoonlijk gecertificeerd met een BRL 200 certificering. 

dit betekend dat uw airconditioning of warmtepomp altijd in goede handen is en dat er veilig wordt gewerkt conform wetgeving. 

Garantie op bijvoorbeeld toestellen van Panasonic, Mitsubishi, Daikin of overige merken blijven gewaarborgd. 

Door onderhoud, service of inbedrijfstelling te laten uit voeren door een F-gassen bevoegd bedrijf bent u ook verzekerd mocht er bijv. brand ontstaan aan airco of warmtepomp producten.

 

Wat houd BRL100 precies in?

De BRL100 is sinds 1 december 2015 de meetlat waarlangs installatiebedrijven worden gelegd voor de F-gassen bedrijfscertificering. In 2019 zijn een aantal wijzigingen doorgevoerd in de BRL100 en verwerkt in een nieuwe versie. BRL100 2.0. is vanaf 1 januari 2020 van kracht.

Deze wijzigingen betreffen het doel van de BRL, de verklaring van conformiteit door certificeringsinstellingen, de eisen aan het personeel van certificeringsinstellingen, het kwaliteitsmanagement, het toevoegen van voorbeelden van werkinstructies en verduidelijking van de certificeringsprocedure met een onderscheid tussen audit en inspectie.