Warmtepompen All-electric of hybride?

Inverter Warmtepompen in woningen verplicht vanaf 2026 bij vervanging van uw CV- ketel systeem.

LET OP! In 2030 zijn miljoenen woningen en gebouwen verduurzaamd en worden ze duurzaam verwarmd. Daarom worden vanaf 2026 eisen verscherpt aan de efficiëntie van verwarmingsinstallaties. Daarbij wordt de (hybride) warmtepomp de norm voor het verwarmen van onze woningen, winkels, scholen en kantoren. Wij adviseren indien mogelijk om direct te kijken naar een All-electric warmtepomp. Houd wel rekening met langere wacht en levertijden op warmtepomp, op dit moment is de vraag groter dan de productiecapaciteit. Naar verwachting is dit probleem in september waarschijnlijk opgelost. 

Bent u van plan een warmtepomp te kopen omdat u oude cv-ketel aan vervanging toe is? 

Het is nooit leuk om een onverwachte uitgave te moeten doen aan cv-vervanging  cv-ketel. Vanaf 2026 is een warmtepomp een noodzakelijk product om uw leven comfortabel te houden, uw huis te verwarmen en om warm water te creëren (tapwater). De overheid verplicht ons een warmtepomp te kopen maar eigenlijk is het de aarde en de natuur die ons dwingt deze maatregelen te nemen. 

Heerlijkverwarmen.nl probeert onze bestaande klanten en nieuwe klanten zo goed mogelijk te adviseren bij CV-vervanging, aankoop en installatie van een inverter volledig electric warmtepomp of warmtepompboiler in combinatie met de nieuwste inverter warmtepomp airconditioners om ook te kunnen koelen naast verwarmen.

Tijdens het advies gesprek bekijken we samen wat de mogelijkheden zijn en wat de beste oplossing voor uw woning is.
Wat zijn de kosten van een warmtepomp en welke type warmtepompen zijn er?

De kosten van een warmtepomp systeem om uw woning of bedrijfspand te verwarmen lopen zeer uiteen. Een vaste prijs voor iedere type woning of bedrijfspand is dan ook niet af te geven. Wel kunnen wij een indicatie geven, echter met dit gegeven kunt u niet veel omdat uw situatie ter plekke moet worden bekeken en een warmtepomp altijd maatwerk is. Tegenwoordig komen er meer merken waaronder Panasonic, Vaillant en Nefit Bosch met meer allround producten die beter aansluiten bij de standaard situatie's die de medewerkers van heerlijkverwarmen.nl dagelijks tegenkomen. 


Hybride warmtepomp of All-electric warmtepomp?

De hybride warmtepomp is hetgeen u vanaf 2026 minimaal moet laten installeren om te voldoen aan de nieuwe klimaat regelgeving.

Heerlijkverwarmen.nl adviseert u om geen hybride warmtepomp te laten installeren dit om de volgende redenen en nadelen: 

Een hybride warmtepomp is een tussenoplossing, dit houd in dat u over een aantal jaar alsnog een aanpassing moet laten doen aan uw hybride systeem om dit type warmtepomp om te laten bouwen naar een volledige elektrisch systeem. Deze bijkomende modules brengen extra kosten met zich mee en daarom kunt u beter direct kijken naar een all-electric warmtepomp. Dit voorkomt extra kosten in de toekomst. Is uw woning of bedrijfspand nog niet geschikt voor een toestel zonder gas? Kijk dan eerst naar de mogelijkheden om uw woning beter te isoleren. De overheid heeft hier ook in 2023 weer veel subsidiegeld voor uitgetrokken. Wij adviseren iedereen dan ook om hiernaar te kijken zodat u in de toekomst ook geen warmte meer verliest en deze dus beter vasthoud. 


All-electric warmtepomp geschikt uw huis te verwarmen en te voorzien van warm water?

Met een all-electric inverter warmtepomp kunt u prima uw woning of kantoorpand verwarmen. De nieuwste modellen zijn volledig elektrische warmtepompen op lucht-water en werken tegenwoordig op R290, deze modellen halen temperaturen van 70 graden en 65 graden bij -7 tot -10.

Er zijn zelfs producten op R290 die zelfs bij temperaturen van -15 nog voldoende warmte afgeven om uw woning comfortabel te verwarmen. Verschillende merken bieden deze all-electric warmtepompen aan wij werken voornamelijk met A-type merken zoals: Panasonic, Vaillant en Nefit Bosch.

Met een volledig elektrische warmtepomp ben je helemaal van het aardgas af. Een All-Electric warmtepomp doet hetzelfde als wat een cv-ketel doet. Hij verwarmt je huis en levert warm water zonder dat je comfort hoeft in te leveren. De warmtepomp moet daarvoor wel goed passen bij je woonwensen en jouw huis of bedrijfspand. Wij kijken graag met u naar de mogelijkheden. 


Warmtepomp merken & samenwerkingen met Heerlijkverwarmen.nl:

Rating: 4 sterren
2 stemmen