Airco voor uw slaapkamer 

Wilt u een airco voor uw slaapkamer kopen? Dan zijn onze airco’s van Panasonic of Mitsubishi de beste keus. Met deze efficiënte en fluisterstille apparaten geniet u van een aangename temperatuur en kunt u ongestoord slapen. Een airco voor in uw slaapkamer is bij Heerlijkverwarmen.nl altijd inclusief montage volgens de laatste F-gassen en NEN1010 normering. 


Waarom een airconditioning in de slaapkamer installeren?

Met een airconditioning op uw de slaapkamer heeft u zelf de controle over het klimaat en de temperatuur in uw slaap vertrek. Een goede nachtrust is erg belangrijk. Het geeft u de nodige energie om de volgende dag weer fit op te staan en uw dagelijkse bezigheden te kunnen uitvoeren. De zomers in Nederland worden steeds warmer en duren steeds langer. Zeker tijdens de zomer is een airconditioning op de slaapkamer geen overbodige luxe meer en steeds noodzakelijker om iedere dag weer fris te kunnen starten.

Voor iedereen herkenbaar: De hete zomernachten waarin het maar niet lukt om in slaap te vallen. De nachten dat het maar niet koel wil worden, ondanks dat u de dekens aan de kant heeft geschoven en de ramen wijd open heeft staan. Met een airco op uw slaapkamer zijn dit soort nachten verleden tijd. Een airco zorgt voor een aangenaam koele temperatuur en brengt ook nog eens de luchtvochtigheid omlaag. Wanneer het winter wordt en het ‘s nachts te koud wordt of wanneer u in het najaar met griep onder de wol kruipt, kunt u de airco op uw slaapkamer ook gebruiken als verwarming en luchtreiniger zou houd u de slaapkamer warm, stof en virusvrij indien nodig.


Dit Wandmodel Airconditioning voor uw slaapkamer van het merk Mitsubishi Heavy kan koelen en verwarmen
Het vloermodel Airco van Panasonic is zeer geschikt voor op slaapkamers waar een knieschot is geplaatst bijv. een dakkapel. Kan koelen en verwarmen


Wat is de beste temperatuur om in te slapen?

De meeste mensen hebben gedurende de welbekende plaknacht tijdens de extreem warme dagen in de zomer last van slaapproblemen. Vooral de hoge luchtvochtigheid maakt het klam en benauwd. Wanneer u een airco laat installeren in uw slaapkamer bent u hier voor goed vanaf! U kunt met de juiste binnenunit(s) de ideale slaapkamer temperatuur bereiken deze bevind zich tussen de 16 en 20 graden, dit kunt u uiteraard zelf instellen en zo kunt u optimaal genieten van uw welverdiende nachtrust. 

De airconditioning units die wij aanbieden hebben daarnaast ook luchtreiniging zodat stof en pollen worden verminderd in uw ruimte, dit heeft een positief effect op mensen met allergieën en hooikoorts. Panasonic heeft Hiervoor de speciaal ontwikkelde NanoeX technologie, klik hier voor meer informatie over NanoeX.

Kiest u voor een vloermodel of toch voor een wandmodel? 

Of u beter een vloermodel of een wandmodel airconditioning kan laten plaatsen is geheel afhankelijk van de situatie en dit is voor ieder huis en te plaatsen ruimte weer anders.  Hieronder vind u wel enig handvatten om u zelf te informeren en zo te kunnen kijken wat het beste bij uw situatie past.  

Waarom & wanneer een vloermodel airco-unit binnendeel?

U kunt het beste een Vloermodel (binnenunit) laten installeren wanneer u:  Een knieschot heeft omdat u bijv. een dakkapel heeft laten plaatsen of omdat u het schuine gedeelte onder het dak heeft afgetimmerd en hier een knieschot voor heeft geplaatst

in deze situatie"s is het beste om te kijken naar een vloermodel airconditioning deze komt op de zelfde hoogte als een radiator. Het vloermodel (binnenunit) wordt dan op het knieschot geplaatst en heeft een strak design wat het uiterlijk van uw slaapkamer zo min mogelijk aantast. 

Waarom kiezen voor een wandmodel airco-binnenunit?

Wanneer u hoge rechte wanden heeft op uw slaapkamer is de beste keuze om een airconditiong aan de wand te plaatsen. Vaak wordt de airco alleen als koeling ingezet. Wanneer het hoofd doel is om te koelen in de zomer, heeft een wand model een beter rendement en efficientere werking aangezien koude lucht zwaarder is als warme lucht en hierdoor naar beneden zakt. De warme lucht komt zo weer bij het binnendeel en wordt weer gekoeld. Onderweg tijdens dit proces valt de koude lucht door de warme lucht waardoor de lucht al voorgekoeld wordt voordat het de binnenunit wordt ingezogen. Wanneer u veel rechte wanden heeft is het ook makkelijker een airco te plaatsen en het buitendeel te bereiken dan wanneer u een knieschot heeft of schuine wanden. 

Beste Airco voor de slaapkamer?

Welke airco het beste past bij uw slaapkamer is altijd afhankelijk van de ruimte grootte dit bepaald het aantal kW koeling of verwarming voor uw slaapkamer. daarnaast spelen de mogelijkheden waar de binnenunit en buitenunit kan komen te hangen een grote rol.

Het gemiddelde aan aantal kW vermogen voor een slaapkamer ligt tussen de 2 kW en 3,5 kW  alleen bij grotere slaapkamers is een groter vermogen nodig dit kan tot een maximum van 7 kW.

Over het algemeen past er in alle slaapkamers wel een model binnenunit. heerlijkverwarmen.nl bied verschillende mogelijkheden en oplossingen aan van vloer tot wand & plafondmodellen. u krijgt altijd advies op maat. 

indien u meer wilt weten over de mogelijkheden bij u thuis, vul dan het offerte aanvraag formulier in of mail of bel ons. 

Kan een airco binnenunit ook in het trappengat worden geïnstalleerd?

Het is mogelijk een airconditiong te plaatsen in het trappengat (overloop) van de woning. U dient wel rekening te houden met een groter vermogen omdat de totaal te koelen m³ inhoud wordt berekend daar wordt vervolgens het model airconditioning op geselecteerd. 

Een groot voordeel is wel dat u de kosten lager kunt houden omdat u niet op iedere kamer een airco hoeft te plaatsen. 

Het nadeel is dat u wel alle deuren van de kamers open moet houden en dat het nooit zo effectief is als dat u een airco in elke ruimte heeft.

Deze manier is alleen geschikt voor koelen voor verwarmen is dit niet effectief omdat de warmte lucht opstijgt en dit tegen het plafond aan duwt waardoor deuropeningen niet optimaal benut kunnen worden voor de verdeling van de lucht. in het ergste geval wordt alle verwarmde lucht naar zolder geblazen.   

 

Airconditioning met luchtreiniging tegen Hooikoorts en Allergie

De meeste door ons geselecteerde merken airconditioning bevatten stof filters en een aantal airco binnenunit modellen bevatten meer dan dat, deze worden uitgerust met speciale filters of een luchtreinigingsysteem dat werkt op basis van Ionisatie voor meer informatie zie NanoeX 

Door het toevoegen van luchtreiniging aan uw luchtstroom tijdens het koelen van uw slaapkamer of tijdens verwarmingsmodus houd u de lucht schoon en worden de stofdeeltjes zoals fijnstof en pollen opgevangen in de filters van de airconditioning en komen hiermee niet terug in de slaapkamer. De ionisatie zorgt er voor dat ook geuren en schimmels afgebroken worden en de lucht meer zuurstof bevat.Hierdoor kunt u snachts beter en vrijer ademen zodat u lichaam goed kan herstellen van alle inspanning die u heeft geleverd tijdens de dag.  

Luchtreiniging in uw airco op de slaapkamer is een geen overbodige luxe en zou standaard moeten zijn.  

Alle multiplit en split airconditioners die u laat installeren door heerlijkverwarmen.nl bevatten luchtreiniging. 

Wij kiezen ervoor om altijd het beste te kunnen aanbieden! waarom zou hetzelfde betalen voor een andere airconditioner tegen de zelfde prijs. 

Rating: 4.75 sterren
4 stemmen