Airco woonkamer installeren om te koelen en te verwarmen? 

Altijd een perfect binnenklimaat met een airco in uw woonkamer

Met een airco kunt u de woonkamer in de zomer lekker koel houden en in de winter juist verwarmen. De woonkamer is de ruimte in het huis waar de meeste tijd wordt doorgebracht, ook in de zomer. Vooral als uw woonkamer de hele dag flink in de zon staat kan het lastig zijn om de temperatuur aangenaam te houden. De ramen openzetten helpt overdag niet en ’s avonds zorgt het alleen voor muggen en andere insecten in het huis. Een airco in de woonkamer is dan de beste oplossing 

Met een airco in de woonkamer geniet u te allen tijde van een prettig binnenklimaat. De airco’s die Heerlijkverwarmen.nl levert zijn efficiënt, fluisterstil en minimaal energiezuinig met een Energie label A++. Dit betekent dat ze voor een aangename temperatuur zorgen en een optimaal comfort.


Airco installatie mogelijk binnen 14 dagen

Wij beschikken over een Showroom Kom langs en ervaar zelf de voordelen van een airconditioner.


Welke Airco is het meest geschikt voor in de woonkamer?

Er zijn verschillende soorten systemen die geschikt zijn voor de woonkamer. Denk bijvoorbeeld aan een single split wand airco. Deze nemen niet veel ruimte in beslag omdat ze aan de muur hangen. De single split inverter warmtepomp airco van het merk Panasonic en dan met name het vloermodel, wordt gezien als de ideale woonkamer airco. Het vloermodel heeft als voordeel dat deze op radiator hoogte hangt waardoor deze minder opvalt. Door de lage plaatsing wordt de koeling en de verwarming als zeer prettig ervaren en verkozen boven de wandmodel units . Een groot voordeel is dat u ervoor kunt kiezen om bijv. uw radiator weg te halen en op dezelfde plek een airco terug te hangen. Het leidingwerk en bekabeling kan, indien aanwezig, onder de vloer in de kruipruimte worden weggewerkt. Op deze manier blijft uw interieurlook behouden. Wilt u meer weten of over ons vloermodel concept klik hier en lees zelf waarom de Panasonic vloermodellen het door ons meeste geplaatste model is.

U kunt ook kiezen voor een multi-split unit, dit houd in dat u meerdere binnenunits kunt laten aansluiten op één buitenunit, zodat zowel de woonkamer als de slaapkamer kunnen worden gekoeld in de zomer en worden verwarmt in de winter.

Wilt u meer informatie of advies op maat om een airco in de woonkamer te laten installeren? Neem dan gerust contact met ons op.

Tevens beschikken wij ook over een Airco Showroom waar u onze producten kan komen bekijken en ervaren.


Waarom een airco in de woonkamer?

De woonkamer is de plek in huis waar u met uw gezin de meeste tijd doorbrengt. Juist in deze ruimte is het dus prettig om met één druk op de knop of via de wifimodule met airco app de temperatuur te kunnen regelen. De split airco’s die Heerlijkverwarmen levert, kunnen zowel koelen als verwarmen. Een airco brengt de luchtvochtigheid in uw woning omlaag hierdoor creëert u altijd een aangenaam klimaat in uw woonkamer.

Kies voor de installatie van een airco split unit.

Heerlijkverwarmen.nl installeerd hoogwaardige inverter warmtepomp airconditioners voor in uw woonkamer. Inverter warmtepomp airco’s van het type singel-split of multi-split. Deze moderne modellen airconditioners zijn namelijk vele malen energiezuiniger omdat ze gebruik maken van een zelfregulerende module, die stroomverbruik en koeling of verwarming aanstuurd, waarbij de airco zo weinig mogelijk energie verspilt om te koelen en te verwarmen.

Airconditioners van A-merken zijn efficiënter en stiller dan mobiele airco’s. Een split airco bestaat uit één buitenunit en ten minste één binnenunit, terwijl een mobiele airco uit één unit en een afvoerslang bestaat. Een airco zonder slang in uw woonkamer is natuurlijk wel zo praktisch!

Bij een split airco in uw woonkamer heeft u een buitenunit aan uw gevel of op een platdak van bijvoorbeeld carport of aanbouw en een binnenunit in de woonkamer. Dit is een inverter single-split systeem. Er zijn ook duo-split en multi-split systemen waarbij er meerdere binnenunits op de buitenunit zijn aangesloten. Bijvoorbeeld één in de woonkamer en één in de slaapkamer.

Airconditioning altijd inclusief installatie.

Een airco voor uw woonkamer is bij Heerlijkverwarmen.nl altijd inclusief montage. Hierdoor kunt u vertrouwen op een probleemloze werking en optimaal comfort. Heerlijkverwarmen.nl komt op vooraf met u bespreken waar de binnen en buitenunit moet worden geplaatst. Samen bepalen we de best te monteren plek voor zowel de binnen als buitenunit voordat onze gecertificeerde installateurs van Heerlijkverwarmen.nl de airco in uw woonkamer komen monteren.

Bij het monteren de airco units vind het volgende plaats:

Wij boren een doorvoer van 60-70mm door uw buitengevel om hier vervolgens het leidingwerk en bekabeling aan te leggen. Hierna monteren wij de binnen en buitenunit en sluiten vervolgens alle leidingen en kabels aan en wordt de overige ruimte van de doorvoer afgedicht zodat er geen vocht of beestjes meer naar binnen kunnen. Wanneer alles netjes is aangelegd en afgewerkt is met hoogwaardige leidinggoten stellen wij de airco persoonlijk in bedrijf en vertellen wij u alles over het gebruik van de installatie.

Zo geniet u direct van een prettig klimaat in uw woonkamer en kunt u koelen of verwarmen op een energiezuinige manier.

 

Wat zijn de kosten voor een airco in de woonkamer inclusief montage?

De prijs van een airco in uw woonkamer hangt af van de units die u kiest bepalend zijn: merk, design, capaciteit en afstand tussen de binnen en buitenunit. Wanneer u naast de woonkamer ook in andere vertrekken een split unit laat plaatsen, heeft dit invloed op de prijs.

Om u toch alvast een idee te geven van de prijs, kunt u kijken naar de vanaf-prijs van een airco Vanaf:

  • Haier Split airconditioning 2,5 kW incl. montage door een Stek-F-gassen gecertificeerde monteur begint vanaf €1700,00 euro incl. btw.

 

  • Panasonic TZ Compact Split airconditioning 2,5 kW incl. montage door een Stek-F-gassen gecertificeerde monteur begint vanaf €1995,00 euro incl. btw.

 

  • Mitsubishi Heavy airconditioning 2,5 kW incl. montage door een Stek-F-gassen gecertificeerde monteur begint vanaf €1995,00 euro incl. btw.

 

  • Daikin airconditioning 2,5 kW incl. montage door een Stek-F-gassen gecertificeerde monteur begint vanaf €2149,00 euro incl. btw.

Veel gestelde vragen over de plaatsing  van de Binnenunit 

Wat is de beste plek in mijn woonkamer om de binnenunit te monteren?

De binnenunit kan op verschillende manieren worden geplaatst. hierbij maken wij onderscheid tussen twee modellen:

Binnenunit Wandmodellen & Binnenunit Vloermodellen

Waar kunt u het beste een Wandmodel laten monteren in de ruimte? 

Een wandmodel binnenunit wordt aan de wand geplaatst met een minimale afstand van 15cm tussen het plafond en de unit. Dit is nodig om een juiste hoeveelheid luchtstroom over de binnenunit te verplaatsen.

De afmeting van het aanzuigrooster aan de bovenzijde van de airco wordt aangehouden als afstand tot het plafond. Zo werkt de airco het meest productief. Vergelijk het maar met een Stofzuiger als er te weinig lucht aangezogen kan worden door verstopping of belemmeringen, zal de stofzuiger niet goed zijn werk doen en meer geluid produceren Bij een airconditioning werkt de luchtstroom precies het zelfde. Hoe minder lucht er over de unit heen gezogen kan worden hoe minder effectief de koeling of verwarming is. Daarnaast raakt het stoffilter bovenin eerder verstopt door een te kort aan lucht. 

Helaas zien wij nog te vaak dat binnenunits straks tegen het plafond worden geplaatst waardoor er of problemen met de werking ontstaat of dat er gekozen wordt voor een krachtiger model aan kW. Dit laatste resulteerd in een hoger stroom verbruik dan nodig is in uw woning. 

Plaatsing binnenunit met de uitstroom van koude of warme lucht langs de ramen of schuifdeur.

Indien de pui/gevel van de ruimte aan de zuidzijde of noordzijde zit is een zeer geschikte plek van plaatsing naast de ramen. Zo blaast de airco de koude lucht langs de ramen op waardoor de warmte die de woning binnenkomt als wordt beperkt. U kunt dit zien als een koude gordijn bijv. bij winkels boven de deur. Op deze manier kan de warmte minder makkelijk de ruimte binnen komen. In de winter werkt het andersom en wordt het een warmte gordijn om de koude lucht buiten te houden. Het meeste warmte of koude verlies vind plaats bij de ramen. Voelt u maar eens aan de ramen in de zomer of de winter en u weet precies wat wij bedoelen. 

Over het algemeen kan de binnenunit van de split-unit overal in de kamer geplaatst worden op iedere muur.

Om zo weinig mogelijk te zien van de leidinggoten is het mooiste om de binnenunit van de airconditioning op een buitenmuur of zo dicht mogelijk op de buitenmuur te plaatsen waar de doorvoer moet komen  voor het leiding werk naar de buitenunit toe.

In de meeste gevallen kan de doorvoer naar buiten worden geboord achter de wandunit, zodat de airconditioning over de te boren doorvoer komt te hangen en er binnen niets zichtbaar is. 

Er zijn ook speciale compacte modellen van bijv. Panasonic die door de geringe hoogte ook boven de deur geplaatst en gemontereerd kunnen worden.

Waar kunt u het beste een Vloermodel binnenunit laten plaatsen? 

Een vloermodel Binnenunit kunt u het beste op radiator hoogte ophangen. Een vloermodel aircondioning is zeer stil en effectief als deze net boven de plint wordt opgehangen. 

Vloermodel binnenunits zijn strakker en compacter dan een radiator en hebben een geringe diepte waardoor deze minder opvallen in de ruimte en minder in het zicht zitten. 

Het mooiste van een vloermodel binnenunit is dat het meer plaatsingsmogelijkheden biedt.

U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een radiator te laten afkoppelen en het vloermodel airco hiervoor in de plaats te laten monteren. Dit is een zeer mooie manier en heeft u geen extra product/unit in de ruimte. Een ander voordeel is dat de leidingengoten netjes boven de plint kunnen worden weggewerkt naar de buitenunit toe. Deze kunnen vaak achter langs bij een bank of televisie meubel uit het zicht worden gemonteerd.  Op deze manier kunt u gedag zeggen tegen uw lelijke radiatoren, radiatorleidingen en verouderd CV-systeem met een verlies van 10% aan warmte tijdens de koude maanden. 

De leidinggoten en de condenswaterafvoer komen dan ook laag bij grond uit buiten of lopen via de kruipruimte van de woning waardoor ook de buitenmuur gespaard blijft van goten en condensafvoerslangen aan de gevel.

Wij van heerlijkverwarmen.nl zijn specialist in het afwerken van leidingen en kabels. Wij hebben een speciaal concept ontwikkelt voor het plaatsen van Vloermodel airco binnenunits.

Dit concept stelt u instaat om tegen geringe kosten 60% van uw gas te besparen tijdens de wintermaanden door te verwarmen met dit type airconditioning model. 

Dit gebeurt in 3 stappen:

  1. Bij dit vloermodel warmtepomp airco Concept kijken wij eerst of er een kruipruimte aanwezig is onder uw wonig, indien er een kruipkelder aanwezig is boren wij de gaten voor de leidingen, kabels en condensafvoer door de kamervloer heen naar de kruipruimte. Op deze manier worden alle leidingen en kabels weg gewerkt onder de vloer net als bij een CV-installatie. Onder het vloermodel (radiator model airco) komt een speciaal kapje waardoor u niet ziet behalve de unit zelf een het kapje.                                                               
  2. De volgende stap is dat wij een doorvoer van buiten naar binnen boren net boven grond niveau, net als bij kruimteruimte ventilatie. Vervolgens laten wij hier de leidingen en kabels door naar buiten komen en vervolgen deze de weg naar de buitenunit.   
  3. De laatste stap is het aansluiten van de buitenunit. dit kan via een enkele goot naar een plat dak zijn of naar een buitenunit op de grond of aan de gevel. In het geval van een multi split airconditioning met meerdere vloermodel binnenunits op één buitenunit komen alle kabels en leidingen op deze manier op 1 plek uit, hierdoor is er een minimale impact op de gevel en binnen in de woning. 

Vloermodellen zijn zowel in koeling als verwarming veel effiecienter en energie zuiniger dan wandmodellen. 

Bij koeling vult de woonkamer zich als een glas met water. 

In de verwarmingsstand wordt de warmte lucht over de vloer heen geblazen hierdoor wordt de koude grond als eerste verwarmt, net als bij vloerverwarming waarnaar de lucht om hoog stijgt en de ruimte verder verwarmt. Zo ervaart u geen tocht bij het verwarmen die wel vaak wordt ervaren bij een wandmodel airconditioning hoog aan de muur. Een wandmodel moet namelijk de koude lucht aanzuigen helemaal naar boven toe, dit gaat ten koste van de werking bij het verwarmen. 


airco woonkamer installatie wandmodel binnenunit met luchtreiniging

Capaciteit berekening om uw woning te koelen of verwarmen. 

Welke capaciteit heb ik nodig voor de airco in de woonkamer?

De benodigde capaciteit van uw woonkamer airco kan worden berekend op basis van de oppervlakte en hoogte van uw woonkamer, de mate waarin de kamer geïsoleerd is, de hoeveelheid ramen, type glasisolatie en welke apparatuur in de woning aanwezig is.

Vaak wordt de meganische ventilatie in de woning vergeten in de berekening en dan kan het maarzo zijn dat u het niet lekker koel of warm krijgt door het verlies wat optreedt door de meganische afzuiging.

Wij van Heerlijkverwarmen.nl maken graag voor uw woonhuis de juiste berekening om uw woning op een goede manier te kunnen koelen en verwarmen.

Welke temperatuur kan ik het beste instellen?

Welke temperatuur u prettig vindt in uw woonkamer, hangt af van uw persoonlijke voorkeur. Een kamertemperatuur van 20 graden Celsius is de standaard en wordt door veel mensen als prettig ervaren. Verder is het aan te raden een temperatuur te kiezen die niet te ver afwijkt van de temperatuur die u normaliter in de winter insteld op uw thermostaat van de Cv-verwarming. In de zomer wanneer u de airconditioning gebruikt om te koelen, is het sterkt aan te raden om de temperatuur niet lager in te stellen dan maximaal 8 graden lager dan ten opzichte van de buitentemperatuur. Dit om de welbekende klap voor het hoofd van koud naar de warme buitenlucht te voorkomen. Als u de airconditioning te koud zet kan het zijn dat wanneer u naar buitenloopt uw stembanden te snel uitzetten of krimpen waardoor u last krijgt van uw keel. Volg altijd het advies op van onze installateur die de aico komt installeren zo voorkomt u narigheden en heeft u jaren plezier van uw geinstalleerde producten.


Nog geen keuze kunnen maken om een airco te laten plaatsen?

Of heeft u na het lezen van de bovenstaande informatie

nog vragen?

 Stel hier uw vraag!Panasonic Dealer installateur Airconditioning en Warmtepompen
Airco voor in huis om koelen op de slaapkamer of woonkamer
alle airconditioning  installatie wordt met BRL-100 f-gassen verordening uitgevoerd
Rating: 5 sterren
1 stem