• Installatie binnen 10 werkdagen
  • F-gassen BRL-100 gecertificeerd
  • Airconditioning-Warmtepompen
  • Duurzaam Koelen Verwarmen
  • Advies op locatie of in onze showroom

Duurzaam Verwarmen

Webwinkel Keurmerk

Verwarmen met infrarood warmtepanelen 

Bij duurzaam verwarmen wordt direct gedacht aan grote warmte pompen, waarbij leidingen in de woning moeten worden vervangen, hoge kosten en een week lang installateurs  in uw woning. 

Duurzaam verwarmen kan ook in meerdere stappen, zonder warmte pomp installatie. 

Begin bijvoorbeeld eerst eens met het plaatsen van een 1 of meerdere warmtepanelen in uw huis op plekken waar u tijdelijk bent, bijvoorbeeld uw waskamer, toiletruimte of badkamer. Door infrarood warmte panelen te plaatsen kunt u al direct besparen op uw energiekosten.  In de meeste woningen worden radiatoren warm gehouden op plekken waar u niet of nauwelijks bent, hier gaat een hoop energie verloren en kost meer energie. Plaatst u hier een infrarood warmtepaneel en zet u deze bijvoorbeeld alleen aan als u hier ook daadwerkelijk bent, is dit natuurlijk het meest efficiënt dit wordt ook wel zone verwarming genoemd. Het beste doet u dit met snel opwarmende infrarood panelen met een hogere temperatuur aan warmtestraling, zo is de warmte direct merkbaar na 5 minuten. 

Warmwater doormiddel van een Warmtepomp boiler

de 2e stap in duurzaam verwarmen kunt u doen door uw CV Gas ketel  te vervangen voor een warmtepomp boiler. 

het weg halen van uw oude Gas gestookte CV ketel en hiervoor een warmtepomp boiler te installeren neemt niet meer als een ochtend/of middag van uw tijd in beslag.  Gemiddeld verbruikt een warmtepomp boiler voor het verwarmen van uw warm water 35% elektriciteit en 65% warmte die uit uw binnen klimaat wordt gehaald en anders verloren zou gaan. zeer efficiënt dus. Tevens krijgt u ook een betere lucht stroming in uw huis waardoor CO2 zich niet direct ophoopt.

door middel van deze toepassing is een klein ventilatie rooster in uw raam al voldoende om te zorgen voor lucht verversing. dit scheelt u natuurlijk weer in de aanschaf van een WTW systeem voor de aanvoer van zuurstof. (De warmtepompboiler doet hier dus ook dienst als warmte terug win systeem. deze warmte wordt namelijk gebruikt om een hoger rendement te behalen van uw warmtepomp boiler. lucht uit bijvoorbeeld een gang of trappengat hoeft niet te worden verwarmt, dit zijn tijdelijke passeer ruimten, zonde van uw energie en geld. 

Verwarmen met de Innova 2.0 Monoblock ELEC 

Verwarmen van een huis kan op meerdere manieren, zo ook met de Innova 2.0 12HP inverter Monoblock ELEC. Het voordeel bij het gebruik van een Monoblock als verwarming is dat er geen leidingen aangelegd hoeven te worden en de bestaande radiator weg kan. Een bijkomend voordeel is dat de Innova Monoblock ELEC ook volledig ingezet kan worden als Airconditioner of als ont vochtiger. Dit levert u een besparing op omdat u geen aparte airconditioning hoeft aan te leggen. Door deze allerlaatste Warmtepomp technologie zonder buitenunit bespaart u aanzienlijk op uw energiekosten. Het stroom verbruik van het toestel is zeer laag en geeft een hoog rendement, Wederom een product wat hoort bij duurzaamheid en minder gas verbruik.

Keurmerk webwinkel