Innova 2.0 - Rinnova serie 

Decentrale Ventilatie unit - Thermodynamische WTW Systemen

 


Waarom kiezen voor de Rinnova 2.0 Thermodynamisch warmte terugwin systemen

Behoud van warmte en hergebruik van ventilatiewarmte om zo minder energie te hoeven verbruiken en kosten te kunnen besparen.

Daarnaast zijn gemoderniseerde huizen en nieuwbouw woningen tegenwoordig tegoed geïsoleerd en vormen een luchtdichte barrière, die vervuilde stoffige lucht binnen houdt en luchtverversing onmogelijk maakt. door gebruik te maken van de Rinnova 2.0 Decentrale thermodynamische ventilatie systemen, zorgt u voor voldoende ventilatie waardoor er genoeg zuurstof in de ruimte komt en CO² wordt afgevoerd.

Decentrale Ventilatie Rinnova 2.0 - Thermodynamisch, ventileren, verwarmen en koelen van de binnen komende buitenlucht. 

Maar waarom doen we dit eigenlijk?

Huizen isoleren, zonnepanelen en warmtepompen plaatsen en steeds meer elektrisch verwarmen, doen we om te verduurzamen en op energiekosten te kunnen besparen om zo C0² uitstoot en het CO² gehalte in de wereld te laten dalen en de opwarming van de aarde te kunnen afremmen en tegengaan.

CO² = verbruikte zuurstof,  uitgeademd door de mens, veroorzaakte door verbrandingsprocessen, en overige industrie.

Waarom dan toch ventileren als we juist de opgewekte warmte of koeling binnen willen behouden?

Het antwoord is simpel: Voor het zuurstof gehalte in uw woning, kantoor en gebouw. Wij mensen hebben nou eenmaal zuurstof nodig om te overleven.

Door de jaren heen zijn wij mensen steeds meer binnen gaan leven om onszelf te beschermen tegen de elementen van de natuur.  Leven in door ons gecreëerde ruimtes en gebouwen die nagenoeg luchtdicht zijn, zorgt ervoor dat elementen uit de natuur die wij wel nodig hebben zoals zuurstof ons huis niet meer kunnen binnendringen en ons lichaam niet meer kunnen bereiken. 

Doordat wij onze huizen, scholen en kantoren steeds meer isoleren en dus eigenlijk afsluiten van zuurstof is het noodzakelijk om te ventileren. Door te ventileren brengen het zuurstof gehalte in onze luchtdichte bubbel weer op omhoog, onze longen nemen deze lucht weer op en transporteren dit naar de bloedbaan waar het verder verspreid zo kunnen onze hersenen weer goed en geconcentreerd functioneren en kan ons hart op een rustige manier het bloed rondpompen.

Ventileren we dan alleen maar om energie te besparen of om onze zuurstof gehaltes in huis of kantoor weer op peil te brengen? het antwoord is nee, er is meer dan dat.

gemoderniseerde en goed geïsoleerde huizen vormen een luchtdichte barrière, die vervuilde stoffige lucht binnen houdt en luchtverversing onmogelijk maakt.

 Slechte lucht in huis of kantoor in de vorm van fijnstof, zichtbare stofdeeltjes, pollen en vluchtige organische stoffen(gassen en dampen) hopen zich op in huis. Ook virussen en bacteriën verzamelen zich in uw woonkamer, slaapkamer, of kantoor, Zie het maar als een grote sifon of opvangbak van alle vieze deeltjes in de lucht. Deze deeltjes zweven door beweging en luchtverplaatsing in de lucht en krijgen zo de kans om bij de aanwezige mensen in de ruimte de longen binnen te dringen. Hierdoor ontstaat in de winter vaak een droge hoest door ingeademd stof wat wordt veroorzaakt door droge lucht (een te lage luchtvochtigheid veroorzaakt door centrale verwarming (lucht-confectie warmte)

Installatie en Renovatie Rinnova 2.0 snel en eenvoudig zonder breken en slopen.

In oude panden en monumentale gebouwen is het vaak in de praktijk onmogelijk een centraal luchtbehandelingssysteem met kanalen in te bouwen, ruimte voor luchtbehandelingskasten ontbreekt.

Alle luchtkanalen en buizen dienen door muren en verdiepingsvloeren aangelegd te worden en bij het boren van de doorvoeren in deze oude constructies kan dit leiden tot schade, verzakking of technisch onveilige situaties 

Door iedere ruimte apart van elkaar te voorzien van een Innova  Rinnova 2.0 Decentrale Ventilatie units of Thermodynamische WTW Systemen zijn deze problemen verleden tijd,  door gebruik te maken van decentrale ventilatiesystemen of thermodynamische warmteterugwinning wordt het binnen klimaat geoptimaliseerd, zonder al te veel sloop-demontage werkzaamheden te hoeven te verrichten.

Het Installeren van de Rinnova 2.0 is erg eenvoudig.

Door het aanbrengen van enkel 2 gaten in gaten in de buitenmuur of gevel en het product op te hangen aan de wand of het plafond is voldoende om het Decentraal ventilatiesysteem van innova  in gebruik te nemen. 

De Rinnova 2.0 Decentrale wtw ventilatie is eenvoudig te realiseren door middel van een of meerdere doorvoeren direct door de buitenmuur of gevel hierna wordt het toestel aan de wand of plafond gemonteerd, dit alles is voldoende om een Decentraal ventilatiesysteem in gebruik te nemen en zorgt voor een snelle verbetering van het binnenklimaat. De Rinnova 2.0 modellen zijn Ideaal bij Renovatie projecten of om specifieke ruimtes in uw huis of kantoorpand te voorzien van optimale ventilatie.

Wist u dat te weinig ventilatie voor hoofdpijnklachten en vermoeidheidsklachten zorgen? 

Wanneer u in een gesloten ruimte verblijft verbruikt u zuurstof, mensen zetten deze zuurstof om in CO² en ademen deze vervolgens weer uit. Wanneer het zuurstofgehalte in de ruimte minder wordt neemt het CO² gehalte toe en krijgen uw hersenen minder zuurstof. Hierdoor functioneren uw hersenen minder actief en begint u te gapen, dit is een teken van het lichaam dat het te weinig zuurstof krijgt. Goed ventileren is dus erg belangrijk.

Door alle Covid19 gebeurtenissen in de afgelopen 2 jaar wordt iedereen zich gelukkig steeds meer bewust dat goed ventileren belangrijk is. Goed ventileren zorgt wel voor warmteverlies en koeling. Vooral bij het verwarmen met traditionele convectie radiatoren of met hete lucht systemen. Gelukkig zijn er tegenwoordig goede WTW-systemen om dit op te vangen. WTW staat voor: Warmte Terug Winnen. De meeste WTW-systemen hebben een terugwinning van 60-80% aan warmte en een verlies van 40-20% per uur. Dit verliest moet u natuurlijk wel compenseren met uw airconditioning of verwarming.

Heerlijkverwarmen.nl is altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, zo ook met WTW Ventilatie. Onze nieuwste producten uit onze ventilatie range zijn de Decentrale  Rinnova 2.0 Thermodynamische wtw systemen  deze producten hebben geen verlies in rendement maar geven juist extra koeling en/of verwarming tijdens het ventileren. Dankzij deze laatste ontwikkelingen is verlies van 40-20% verleden tijd.  Het grote voordeel is dat deze systemen zijn uitgerust met Hepafilters die luchtvervuiling zoals pollen en fijnstof van buiten tegenhouden. Daarnaast is ook een UV-C filter techniek mogelijk. Deze UV-C filter techniek zorgt ervoor dat geuren zoals (auto)gassen en virussen worden afgebroken en voorkomt schimmelvorming. 

Combineert u de Rinnova 2.0 met de Innova 2.0 Monoblock systemen dan is dit een groot voordeel. Beide producten komen van dezelfde fabrikant en zijn geheel op elkaar afgestemd. Deze combinatie ziet u nergens anders. Deze systemen zijn overigens makkelijk te installeren en vergen geen breek of sloopwerkzaamheden in uw huis maar enkel 2 gaten van 160 mm op uw buitenmuur. 

Rating: 5 sterren
1 stem
Keurmerk webwinkel